Trendy Street Food inntar Fagerlia

1k2a8732_edited-1

 

Meråker Alpinsenter har hyttefeltene tett på sine fasiliteter. Denne vinteren utvides mattilbudet med Meal On Wheel som drivere av alpinkaféen.

Det blir nok ikke bare tilreisende langrennsløpere og alpingjester som kommer til å besøke kaféen i toppen av skibakkene denne vinteren. Fra hyttefeltene i Fagerlia er det gangavstand opp hit. Koselig hyttestemning venter innendørs med lune og gode farger, mens menyen roper trendy mat og god kaffe latte. Ted og Elfrid Mathisen tar med seg Street Food inspirert av sine mange reiser opp på fjellet i Meråker. Både inne og ute på den nybygde terrassen kan du sitte tett på skibakkene og nyte utsikten mot hyttefeltet, Fonnjellet og bygda. Hit kommer også Stolt bryggeri for å bistå med utendørs serveringen i vinter. Det rykende ferske tilbudet kommer til å gi mersmak for vinterens gjester.

Hyggelige lokaler og deilig mat i toppen av skibakkene

 

Ekstra tilbud til hyttefolket

Ted Mathisen flipper burgere

Ted og Elfrid har drevet kafé på Stjørdal i mange år, men gjorde drøm til virkelighet da de startet opp med Street Food.  Paret er kjent i Stjørdal for den svarte, elegante foodtrucken og virksomheten Meal On Wheel. Men nå er de veldig spente på å innta alpinsentret med konseptet sitt i kafeteriabygget

–  Vi gleder oss veldig. Vi kommer i første omgang til å ha åpent i helger og ferier, men kjører nok på med noen spareribs-kvelder for ha et enda bredere tilbud til hyttefolket, forteller Ted Mathisen.

Street Food er noe de begge har vært fascinert av. Ted og Elfrid har tatt med seg ingredienser fra opplevelser de har hatt utenfor landets grenser.

–  Vi har reist rundt og spist Street Food både her og der. Mye inspirasjonen til vår meny kommer fra England. Vi er to rastløse personer som liker å skape noe og prøve nye ting, forteller Ted.

På menyen står både Ted´s Chillout-Burger og Dirty Fries. Det kan godt hende det dukker opp en egen spesialitet for Fagerlia.  Alpinkaféen skal ha åpent i alpinsentrets åpningstider på helg, i mellomjula, vinterferie og påskeferie samt andre annonserte tidspunkter.

 

SPENNENDE MENY: Meal On Wheel tilbyr et stort utvalg med fristende street food

 

Hytteprosjekt og vekstplaner

Fra E14 i bunnen av bakken til toppen av Fagerlia er det ikke bare flere hundre hytter og nye hyttefelt du ser langs veien. Langs den lille kjøreturen passerer du Fagerlia matstasjon ved Meråker Fjellhage. Her finner du lokalmat fra hele dalføret. I samarbeid med Kirkebyfjellet konferansesenter leveres dessuten både bakst og ferdige middagsretter på bestilling. Den nye matstasjonen går så det suser. Midt i bakken, og midt mellom hyttene finner du Kirkebyfjellet konferansesenter som stadig utvider tilbudet sitt mot hyttefolk. Her får du servert matopplevelser fra øverste hylle. Og helt på toppen, der ligger alpinkaféen som nå driftes av Meal On Wheel denne vinteren. Hele området er omkranset av alpinbakker, puddersnø og milevis med langrennsløyper. Meraker Brug har nye og spennende hyttefelt og prosjekter, bare en drøy times kjøring fra Trondheim. Det planlegges for vekst i Fagerlias nye masterplan og det viser også utviklingen som allerede har startet.