Logo Turtips

Idyllisk familietur langs Krogstadåa

bilde-06-06-2021-19-52-48-e1623325496346

Dette er turen for barnefamilien som elsker eventyr. Etter en litt kronglete start de første 100 meterne gjennom hogstfeltet, kommer du til en kjempefin og tydelig sti i terrenget.

 

  • Type: Fottur 

  • Utgangspunkt:
    Fagerliveien, 100 meter nedenfor Torvrekkeveien. 
    (Sti til høyre for Fagerliveien og hyttefelt i svingen)

  • Lengde: Ca. 3 km t/r (kan forlenges)

  • Gradering: Lett, enkel tur

  • GPS koordinater start: 63°26’57.4″N 11°42’48.8″E

Skog og starten av en foss. foto

 

Videre går stien langs elva. Du passerer små kulper og mindre fossefall, du kan se gjettegryter, og når det er lite vann, kan det være spennende å bevege seg i elva like ovenfor fossefallet.

 

 

 

Pilen på det gamle skiltet i starten på turen, peker i retning Funnsjøen. Når du kommer deg inn på rett sti, går du bare noen hundre meter før du kommer til et idyllisk fossefall. Det er kjempefint å sitte på toppen og se utover og spise matpakken sin her, men merk at det er et lite stup på kanten dersom du har med deg små klatremus på turen.

 

 

Opplev gammelskog og gled deg over et godt blåbærterreng utpå høsten. Stien er lett å gå, og du kan etter hvert enkelt peile deg inn mot sykkelstien/lysløypa i Fagerlia.

 

 

Vi har satt målet for turen etter ca. 1,5 km. Her kommer du til et flott leirsted med en liten badekulp og en brolagt bekk som slynger seg inn til Krogstadåa. Et perfekt sted for en liten rast og for å leke seg i skogen. Hvis du ønsker, kan fint fortsette langs elva, og etter hvert komme deg innpå lysløypa som går mellom Fagerlia og Grova.

 

Start turen her:

I Fagerliveien, ca. 100 meter nedenfor Torvrekkeveien. (Sti til høyre for Fagerliveien og hyttefelt i svingen)