Logo Storlirennet 2022

Gleder seg til startskuddet går!

1k2a4710

 

Vi snakker med Stig Mæhle for å høre om Meråker-patrioten er klar for start på årets Storlirenn lørdag 19.mars. Før vi rekker å stille ferdig spørsmålet, ruver det et SELVSAGT! gjennom røret. Jeg og Kine gleder oss veldig – etter flere år med avlyste renn. Vi må bare krysse fingrene for at det blir gjennomført, nå er det alt for lenge siden!

 

Bildet fra 2018 har gått sin seiersgang, og er nærmest et nasjonalromantisk bilde på storlirennet. Stig og Kine ønsker hverandre lykke til før startskuddet går mens regnbuen ruver over ekteparet i bakgrunnen, og folkemengden rundt gjør seg klar til startskuddet skal gå. Bildet gir bare en veldig god følelse, forteller Stig.

-Er det slik at det er en intern konkurranse mellom dere på Storlirennet? 
Nei, absolutt ikke. Storlirennet er mer en konkurranse med oss selv, å kunne slå gamle tider, men det er ikke derfor vi stiller år etter år. Storlirennet er en opplevelse, som så mye annet i Meråker.

STILLER TIL START UANSETT VÆR: Så lenge Storlirennet går så står vi på startstreken klare for en fin tur!

Patrioter for bygda

Stig og Kine Mæhle bor på Ranheim, og har hatt hytte i Fagerlia siden 1995. De bruker den nærmest hver helg, og de kan ikke få sagt nok lovord om området, og den utviklinga som er gjort de siste årene. Her brukes naturen mest mulig gjennom hele året. Randonee, slalåm og langrenn er vinterfavoritter de ikke får nok av. Sykkelstiene som er opparbeidet er blitt en favoritt på sommerhalvåret, samt kajakk nedover Stjørdalselva. Stig er tidligere norgesmester og landslagsutøver i freestyle, og kjenner Meråker godt fra tida som aktiv.

STORLIRENNET: Den 36 km lange løypa går i flott fjellterreng fra Storlien i Sverige til Grova Skisenter i Meråker. ( Foto: Karsten Tidemann )

 

Ros og atter ros

Stig og Kine kan ikke få skrytt nok av skiløypene som prepareres – og alt arbeidet som legges ned rundt Fagerlia. Brede traseer, og perfekte spor alltid. Det er utrolig godt jobba. Favoritt-traseen er å gå fra hytta, inn mot Grova og ned mot Litjfunnsjøvollen, forteller Stig entusiastisk.  – Enten vi kommer kveld eller morgen, finner vi alltid flott preparerte skiløyper. Det er en enorm innsats som gjøres for oss hyttefolk, og det setter vi veldig stor pris på. Alpinsenteret har flotte bakker og Mannfjellet er en av favorittfjellene for en liten randoneetur, forteller Stig.

Ekteparet har bare skryt å komme med når det gjelder den nyåpnede Fjellbistroen. Den er i verdensklasse! Servicen, og den totaliteten det tilfører hytteområdet, er helt fantastisk. Å kunne kjøpe seg en nydelig pizza og en øl etter endt skitur, det er rett og slett magisk.

 

 

-Til slutt, før vi ønsker lykke til i løypa. Hva er det beste med Storlirennet?
Atmosfæren rundt og naturen vi går i, og den perfekte preparerte løypa. Og ikke minst, burgeren når du kommer i mål.

Vi ønsker Stig og Kine lykke til med årets renn – og du kan selvsagt fortsatt melde deg på rennet her.

 

Om Storlirennet: 

Storlirennet er turrennet for alle. Den 36 km lange løypa går i flott fjellterreng fra Storlien (640 moh) i Sverige til Grova Skisenter (410 moh) i Meråker. Rennet går i friteknikk og betyr at du selv velger om du vil skøyte eller gå klassisk. Løypa blir preparert for begge stilarter. I Storlirennet skal alle føle seg velkomne, både barnefamilier, mosjonister og eliteløpere.

 

Fra tidligere renn (Foto: Karsten Tidemann)
Rennet for hele familien! ( Foto: Karsten Tidemann)