Turmål

Arena Meråker – En «lekepark» i verdensklasse

Bilde 02.09.2023, 13 45 22

Alle veier fører til Rom eller alle stier leder til Meråker videregående skole? Dette er det ultimate utgangspunktet som aktive entusiaster med hytte i Fagerlia bør kjenne til.

 • Type:
  Fottur / lek / aktiviteter
 • Start:
  Arena Meråker
 • GPS koordinater:

  Posisjon start
  63.4141259,11.7284727

  Posisjon turmål

Posisjon start
Posisjon turmål
Se stort kart +

Alle veier fører til Rom eller alle stier leder til Meråker videregående skole? Dette er det ultimate utgangspunktet som aktive entusiaster med hytte i Fagerlia bør kjenne til.

Enten dere ønsker å gjøre noe sammen, eller trene litt på hver deres kant, er skoleområdet stedet som tilfredsstiller flere behov på en gang. Her kan dere faktisk få i pose og sekk.  Dette nærmiljøanlegget har alt en aktiv familie kunne tenke seg. Her kan du trene, men du kan også gå på tur. Er du glad i bær, kan blant annet finne kantarell, bringebær, tyttebær og blåbær langs stiene i nærområdet.

Nærmiljøanlegg for alle
Meråker videregående skole, eller Arena Meråker som det også heter, har rom for bredde- og toppidrett. Her er det også muligheter for tilskuerlystne å se på de som jobber hardt for å nå toppen. Da vi var innom skolen i høst, trente både det svenske landslaget i langrenn, videregåendeelever og skiskytterklubben mens IL Varden Meråker ski gjennomførte sin faste rulleskibandyøkt. Noe de gjør hver søndag. Det artige med bandyøkta er at voksne og barn spiller sammen. Alle får være med. Tempoet er høyt og smilene er mange. Hvis du er en skifamilie med hytte i Meråker, er du hjertelig velkommen til å bli med på økta søndager i høst fra kl. 18.00-19.00.

Vi er jo bare en sliten skifamilie, så her er det bare å slenge seg med, forteller leder Elisabeth Aavik i IL Varden Meråker Ski. 

-Gode grunner for å ta turen
I løpet av en liten time på den asfalterte plassen mellom skytehallen, håndballhallen, standplass og sportstunet, passerte både gående, løpende og syklende. For det er nemlig slik at her er det rom for trim etter ditt tempo.

Med stor iver motiverer elever fra videregående de aller minste og ferskeste deltakerne på rulleski-bandy, samtidig som konkurranseinstinktet setter inn for fullt.  Det er vanskelig å si hvem som har det artigst av barna og de voksne. Bandy-økta får til og med de svenske landslagsløperne til å stoppe opp og skue utover leken som foregår en søndag kveld i Meråker. De inviterer små og store til å bli med på ei økt!

Avstander løyper med utgangspunkt fra Meråker videregående skole:

Flere av turene er egnet for både beina og sykkelen. Flerbruksløypa er også godt egnet for rullestol. Det tråkkes ofte skispor i flerbruksløypa om vinteren.

 • Gul løype, 2 km. Kort sti i nærheten av rulleskiløypa.
 • Blå løype, 3 km. Liten rundløype på sti på kryss og tvers i nærheten av rulleskiløypa.
 • Rød løype, 4 km. Rundeløype på sti. Tar en ekstra sløyfe fra toppen av rulleskiløypa og mot Fonnfjellet.
 • Fortsetter du rett frem istedenfor å ta til venstre og fortsette rød løype kan du komme deg opp i fjellet:
  • Fonnfjellgruva, 3,5 km
  • Finnskartoppen, 5 km
  • Fonnfjellet, 9 km
  • Mannfjellet, 12 km

Så hva finner du egentlig av anlegg dersom du tar turen ned til sentrum, over Stjørdalselva og bort til Arena Meråker?

 • Belyst rulleskiløype/flerbruksløype med to standplasser for skiskyting. En i bunnen omgitt av lett terreng og en på toppen der du lett får høy puls når du kommer inn til skyting. Selve løypa er 4,5 km lang, har strafferunder og er godt egnet for parautøvere. Du finner også et stort asfaltert område som er godt egent og godt brukt til rulleskilek for store og små skiløpere. Det hender seg også at det blir tråkket skiløyper her om vinteren.
 • Merkede stier for korte og lengre løpeturer. Ved standplassen henger et skilt som viser løypekart med utgangspunkt fra skolen. Du kan ta gul, rød eller blå løype som er rundløyper og endre tilbake ved skolen eller du kan ta turen helt opp til Fonnfjellet herfra.
 • Vardetun med gressbane, kunstgress og friidrettsbane ligger bare en bratt, kort sti unna. Gå Vardetunstien eller den litt skjulte «Steffenstien» gjennom skogen opp til Vardetun.
 • I tilknytning til skolens anlegg finner du også sandvolleyballbane.
 • Ønsker du å leie hall, ta kontakt med administrasjonsleder Marius Ringen ved Meråker videregående skole på telefon 992 66 887 eller arrangementskoordinator Erling Ervik på telefon 901 48 958. Du kan også gå inn på arenameråker.no.
 • Her finner du fotballhallen med langsgående 60 m sprintbane med tartandekke, håndballhall, skytehall med 10, 15 og 50 meter for skyting med luftvåpen og finkalibrede våpen. Skytehallen er utstyrt med 25 elektroniske skiver.
 • Skolen har treningsstudio fordelt på to etasjer og testlab med bl.a. rulleskimølle.
 • Meråker skole har også svømmehall som kan bookes av Meråker kommune på e-post [email protected]
 • Og skulle du trenge en god bok eller koble av litt, kan du droppe innom Meråker bibliotek som har åpent i ukedager (mandag- fredag).