OPPLEV MERÅKER

Sommer- eller vinterentusiast, våghals eller begge bena trygt nedpå jorda – Meråker og Fagerlia har det meste. Naturen som omgir bygda byr på jakt, fiske, fjellvandring, langrenn, alpint, kiting, klatring og mye, mye mer. Vi har samlet et knippe gjøremål vi anbefaler på det sterkeste, enten du er hytteeier eller ikke.

 

Langrenn i Meråker – Løyper for deg, og verdenseliten

Langrennsløyper i verdensklasse om vinteren, turstier om sommeren.
Langrennsløyper i verdensklasse om vinteren, turstier om sommeren.

Rett bak hytta i Fagerlia finner du et godt utbygd og preparert løypenett. Langrenn om vinteren, turstier på sommerstid. Prepareringen foregår fra den første snøen faller, til langt utpå våren når den igjen forsvinner. Løypene måler 6 meters bredde og er dermed tilrettelagt både klassisk og skøyting. Løypenettet i Meråker brukes som treningsløyper av verdenseliten i langrenn, og holder en kvalitet selv de vet å sette pris på. Fra parkeringsplassen i Fagerlia går det belyste løyper inn til Grova Skisenter (5 km) hvor du finner ytterligere en lysløype (5 km). Går du tilbake til Fagerlia igjen har du lagt bak deg 15 km lyssatte spor.

Se www.skisporet.no for oppdatert status for de forskjellige løypene.

 

Meråker Alpinsenter – Noe for hele familien

Meråker Alpinsenter
Meråker Alpinsenter er din nærmeste nabo i Fagerlia. Her er det tilrettelagt kjøring både off-piste og i preparerte løyper.

Din aller nærmeste nabo heter Meråker Alpinsenter, og ligger i Fagerlia. Her kan du velge mellom et mangfold av aktiviteter. Varierte nedfarter bestående av både preparerte løyper og off-piste traséer. Alpinsenteret har noe for enhver smak, enten du kjører alpint, snowboard, telemark eller parkkjøring. Ta gjerne med hele familien, like ved kafeteriaen finner du også det populære barnetrekket.

Kafeteriaen er åpen i anleggets åpningstid. Les mer om de nye driverne her. Finn ut mer om Meråker alpinsenter og kjøp skipass her.

 

Rypetoppen Adventurepark – Test motet i den allsidige klatreparken

Rypetoppen
Utfordre deg selv i en av parkens mange zip-linere. Her fra “Ørna”.

Lek deg og test motet i utfordrende klatreløyper. Her finner du både spenning og mestring, frisk luft og gode opplevelser. I Rypetoppen Adventurepark er det noe for nesten alle. De minste barna kan boltre seg i klatrenett- og løyper fra 1 meter over bakken, imens de litt større kan teste motet nærmere 10 meter over bakken. Zip-linere tar deg med gjennom lufta, høyt over skog, berg og vann.

De mest fryktløse bør prøve seg på løypa “Rypetoppen”, hvor du blant annet klatrer rett nedenfor den kjente attraksjonen “Brudesløret”. Parken er også tilrettelagt bading, padling og har en 50-manns lavvo hvor du kan spise matpakken din. Rypetoppen ligger i Teveldalen, ca. 20 minutter med bil fra Fagerlia og like ved svenskegrensa. Se mer på www.rypetoppen.no

 

Jakt- og fiske i Meråker – Elg eller rype? Laks eller fjellørret?

Laksefiske i Stjørdalselva er populært i sesongen. Her fra Renå Gård
Laksefiske i Stjørdalselva er populært i sesongen. Her fra Renå Gård

Fagerlia ligger perfekt til for deg som også vil benytte hytta som et utgangspunkt for jakt- og fisketurer. Det felles årlig om lag 150 elger i Meråker og her er det gode muligheter for å kombinere jakt med hytteliv. Det er flotte skog- og fjellområder i Meråker og et utall muligheter for gode opplevelser. Statskog SF organiserer jakt- og fiske på store områder og tilrettelegger for at så mange som mulig kan benytte seg av tilbudet. Fra hyttefeltet kan du blant annet gå rett ut i fjellet på rypejakt! Her selges det ulike jaktkort, også sesongkort.

Er du mer interessert i fiske kan vi lokke med fine fiskemuligheter etter røye og ørret i mange fjellvann. Trøndelags beste laksefiske er bare minutter unna – i Stjørdalselvas øverste områder kan man nemlig fiske laks hele sesongen. Se www.statskog.no for mer informasjon om jakt- og fiskekort.

 

Topptur i Meråker – 26 topper over 1000 meter

Har du hytte i Fagerlia ser du dette fjellet fra stuevinduet. Fonnfjellet på 1100 meter over havet er en populær topptur for familien.
Har du hytte i Fagerlia ser du dette fjellet fra stuevinduet. Fonnfjellet på 1100 meter over havet er en populær topptur for familien.

Det mangler ikke på fjelltopper i Meråker. Hele 26 av dem rager over 1000 meter over havet, og alle disse er tilgjengelige både til fots i sommerhalvåret og på ski vinterstid. Den høyeste av dem alle er Fongen med sine imponerende 1441 meter over havet. Mannfjellet og Kluken er de to letteste toppturene over 100 meter, med estimert 1,5 time gåtid til toppen. Til toppen av Fongen er det estimert 6 timer fra Stordalen.

Se komplett liste med tusenmeterstopper med høyde, startsted, lengde og tid på www.merakertiltopps.com

 

Norway Husky Adventure – Mektige naturopplevelser i hundespann

husky

Lyst på en opplevelse utenom det vanlige? En sledetur over snødekt fjellandskap er nettopp det – alt utenom det vanlige. Enten du vil kjøre hundespannet selv, eller bare sitte på, står du ovenfor en av de mektigste naturopplevelser området har å by på. Turene finner sted i de vakre grensetraktene mellom Norge og Sverige, med uhindret utsikt til blant annet Skarvan- og Roltdalen nasjonalpark. Norway Husky Adventure tilbyr alt fra halvdagsturer til de mer krevende 3-dagersturene med overnatting i fjellhytter og telt. Tilbud for enkeltpersoner, bedrifter, skoleklasser, vennegjenger eller familier. Norway Husky Adventure har mulighet til å skreddersy en opplevelse for nettopp deg. Se mer på hjemmesiden: www.huskyadventure.no

 

Kirkebyfjellet – Møteplass for store og små anledninger

Kirkebyfjellet er både et konferansesenter, har restaurant og tilbyr overnatting i et moderne hyttetun, med fine hytter og nydelig utsikt! Skal du feire noe spesielt, eller arrangere møter er dette stedet for deg. Restauranten åpner for publikum og hytteeiere i helger, ferier og høytider og ved spesielle arrangementer og kan du nyte en middag laget med kun de beste råvarer fjellet og regionen kan by på. Beliggenheten er upåklagelig midt i bakken ved Meråker Alpinsenter – her er det ski-in og ski-out og alle gjester her får 10% på skipass og skiutleie ved alpinsenteret. Mer informasjon på www.kirkebyfjellet.no