Turmål

Denne sykkelturen er porten inn til Fersdalen

sykkelsti-18

Med utgangspunkt fra Tambarplassen kan man nyte en fantastisk og innholdsrik sykkelsti i naturskjønne omgivelser.

 • Type:
  Sykkel, fottur
 • Start:
  Tambarplassen, ved starten på lysløypa i Fagerlia.
 • Gradering:
  Lett terreng, grusvei og sti.
 • Lengde:
  Tur-retur Grova: Ca. 10 km. Tur-retur Litjfunnsjøvollen: Ca. 40 km. (Grova- Mårråkstuggu, 11,3 km).
 • Tips:

  Velg den lengste turen inn til Litjfunnsjøvollen åpen seter. Her er det servering om sommeren, og muligheter for å møte blant annet sau, gris, hest og høner på setervollen. Det er merket sti helt frem til setra, du tar av til høyre fra parkeringsplassen ved Mårråkstuggu etter ca. 16 km. Deretter er det 4 km tilrettelagt sti igjen til setra.

 • GPS koordinater:

  Posisjon start
  63.45903337859529, 11.706957688270476

  Posisjon turmål
  63.51921890221828, 11.8744151018055

Posisjon start
Posisjon turmål
Se stort kart +

 

Den nye tur- og sykkelstien er flott tilrettelagt med flere benker og gapahuk langs løypa. Veien er bred, og du kan fint ta deg frem med vogn. Deler av strekningen går langs lysløypa. Her sykler du i lett terreng store deler av strekningen.

 

 

 

Når du nærmer deg Grova, vil du møte noen bakker. Sykkelstien går i fint og åpent terreng med god utsikt mot lett gjenkjennelige Fonnfjellet. Her er det både myr- og fjellterreng på begge sider sykkelveien. Et lite stykke nedenfor stien renner Krogstadåa.

 

 

Dette turmålet passer for korte utflukter, men åpner også opp muligheten til å komme seg inn til idylliske Fersdalen med Meråkers største innsjø, Feren, og flott utgangspunkt for fjelltur. Etter ca. 5 kilometer er du på Fersdalsveien ved Grova skisenter. Herfra er det 11,3 km til parkeringen ved Mårråkstuggu, og stien som går inn til Litjfunnsjøvollen åpen seter.

 

Du sykler langs Funnsjøen før du kommer til Feren. Ønsker du å besøke den kommunale stranda ved Feren, fortsetter du litt forbi Mårråkstuggu og tar til venstre ned mot sjøen. Det er skiltet med badeplass.

 

God tur!