Turmål

Fossvatna – Prøv fiskelykken ved Fossvatndammen

Bilde 02.08.2023, 16 18 48

Fint turmål for bading, fiske og padling. Tilrettelagt med gapahuk og bålplass. Kjører du litt lenger inn, kommer du til badeplassen ved Fossvatna.

 • Type:
  Sykkel / bil / Fottur
 • Start:
  Fagerlia
 • Gradering:
  Lett
 • Lengde:
  13 km
 • Tips:

  Fint turmål for bading, fiske og padling. Tilrettelagt med gapahuk og bålplass. Kjører du litt lenger inn, kommer du til badeplassen ved Fossvatna.

 • GPS koordinater:

  Posisjon start
  63.4404235, 11.6778039

  Posisjon turmål
  63.349011, 11.741366

Posisjon start
Posisjon turmål
Se stort kart +

Ta med deg hele familien fra hytta til en lokalkjent turperle. Fossvatna har i mange år vært et fast turmål for skoleklasser på sykkeltur i Meråker. Har du med noen i turfølget som er dårlig til beins, er det dessuten mulig å kjøre bil helt frem til den trivelige gapahuken.

 

Gapahuken ligger idyllisk til med bålplass, det perfekte stedet når du skal innta et måltid i det fri!

 

Enten du tar bilen eller sykkelen fatt, er Fossvatna et turmål du bør få med deg. Her er det godt tilrettelagt like ved vannkanten. Vi anbefaler at du prøver fiskelykken, men Fossvatna er like godt egnet for padleturer og bading.  Det er også flott terreng for fottur og bærtur i området. Akkurat nå er det fint å plukke både multer og blåbær. Ved gapahuken er det mange sitteplasser og tilrettelagt bålplass. Det er også en utedo i nærheten. Dette trivelige turmålet har rik historie. Veien opp hit var den første skogsbilveien i Meråker, og den første utbyggingen av veien var med håndkraft, spett og trillebår. Vannet er regulert, først for tømmerfløting og senere for kraftutbygging. Det er gjort funn av jernfremstillingsovn i området. Meråkers aller første industrihistorie ble skapt blant annet ved Fossvatna.

 

Fra bunnen av Fagerliveien er det bare 13 km opp til dette turmålet. Du kjører eller sykler langs E14 gjennom Meråker sentrum, og tar til høyre over brua forbi Extra-butikken. Deretter tar du til venstre i det første krysset etter du har kjørt over brua. Etter en lang rettstrekning tar du til venstre i begynnelsen av den første motbakken, deretter første avkjørsel inn til høyre mot Fossvatna. Følg veien rett frem som langsom stiger oppover. Du kommer til en bomvei som tar kortbetaling. Det koster 60 kroner per tur. Her fortsetter du grusveien videre oppover mot Fossvatna.

 

Informasjon og regler for fiske, besøk Innlandsfiske Statskog. Du kan enkelt kjøpe fiskekort på SMS

Avstand:
Ca. 13 km fra bunnen av Fagerlia
25 km fra Teveltunet