Logo Skisporet i Meråker:

Her har han funnet drømmeføret

1k2a4574

Milevis med godt preparerte skiløyper, og over én mil med sammenhengende lysløype. Fagerlia leverer hele sesongen.

Amund Fiskvik (43) er langrennsentusiast, og har deltatt på Marcialonga flere ganger. Ved hytta i Meråker, har han en favorittrunde som går innom Finnkoia på toppen i Fagerlia.

– Fagerlia er et eksklusivt område for skisporten. Alt er godt tilrettelagt for de som er interesserte i langrenn og alpint. Løypene er til enhver tid godt preparerte og veiene er godt brøytet. Skisporten er uten tvil et stort trekkplaster for området. Tråkkemaskina kjører en runde mellom hyttene, og du kommer deg enkelt ut på ski, sier Fiskvik.

1K2A4574
SKIMEKKA: Amund Fiskvik (43) kan spenne på seg skiene her, rett ved egen hyttedør i Fagerlia, og gå milevis på ski i flott preparerte løyper.

Han spenner på seg skiene rett utenfor hyttedøra, og kobler seg enkelt på løypenettet som går over til Grova, Funnsjøen, Fersdalen, Feren, Fjergen og noen ganger helt til Sverige. Her har du løyper som går i vakkert fjell, lun skog og kupert terreng. Du kan velge mellom lette og harde løyper.

– Ære være løypemannskapene som legger ned en enorm innsats for å preppe bakker og skiløyper. Det brukes utallige timer på å gi oss store valgmuligheter hver dag gjennom hele sesongen, sier han.

SKIMEKKA: Amund Fiskvik (43) kan spenne på seg skiene her, rett ved egen hyttedør i Fagerlia, og gå milevis på ski i flott preparerte løyper.
UTGANGSPUNKT: Herfra kan du gå i litt lunere terreng, mot Grova skisenter og nettverket av skiløyper, du kan gå rett opp på fjellet eller ta en liten svipptur til alpinsenteret. Her starter også lysløypa, bare 200 meter fra hyttefeltet i Fagerlia.

Ikke bare helger
Amund og familien bor på Stjørdal, og hytta brukes hele året. Med så kort avstand fra hjemmet, blir det også korte turer og pendling til jobb utenom helger og ferier.

– Jeg kan gjerne ta en ettermiddagstur til Meråker bare for å gå på ski. Tidlig på sesongen blir det fort mørkt, men da er det mulig å gå en sammenhengende sløyfe på 15 km lysløype fra Fagerlia til Grova skisenter og tilbake igjen, sier han.

Senere på sesongen er det lysere lenger, og du kan få fine kveldslysturer med eller uten hodelykt. Det er heller ikke noe problem å bli litt ekstra på hytta, for så å pendle til jobb derfra. Avstanden er det ingenting å si på.

– I fjor brukte vi hytta nærmere 80 døgn, så det er ingen tvil om at vi trives her når vi har anledning, sier Amund.

EGEN SMØREBU: Tilbake fra skituren er det bare å sette fra seg skiene i egen smørebu. I lysningen mellom hytta og boden kan du også skimte alpinbakkene.
EGEN SMØREBU: Tilbake fra skituren er det bare å sette fra seg skiene i egen smørebu. I lysningen mellom hytta og boden kan du også skimte alpinbakkene.

Nærhet til mye
Skientusiasten er også småbarnspappa. Flere av skiturene går nå med pulk, og etterhvert som ungene vokser til, er det mye å finne på i nærområdet. Enten det er i alpinbakkene om vinteren eller klatreparken om sommeren. Det å ha en base som ligger en liten kjøretur fra enda flere valgmuligheter er helt topp for familien Fiskvik.

– Hytta er nærme Sverige, og det ser jeg på som en fordel både når det gjelder handel og andre aktiviteter. Er det skikkelig dårlig vær, og det frister lite å være ute, er det ikke lange biten å kjøre før du er på bading, sier han.

Jakt- og fiskemuligheter er gode i området, og alle de fine fjelltoppene er flotte turmål. Dessuten er Kirkebyfjellet kurs- og konferansesenter et pluss å ha i nærheten av hytta. Her serveres kortreist og nydelig mat.

– I høytider og ferier er det muligheter for bordbestillinger der, og fredagene får du kjøpt nybakt brød, sier han.

Det er dessuten mye spennende arbeid som pågår, og Amund venter i spenning på sommertrasé fra Fagerlia til Grova.

– Det blir kjempebra når dette er på plass. Da kan du plutselig løpe tørrskodd, sykle eller gå med barnevogn fra Fagerlia og over til Grova, deretter videre innover til Fersdalen. Det blir et stort pluss, sier han.

SNART HJEMME: Herfra er det knappe hundre meter før du er tilbake på hytta. Utsikten i kveldslyset er ubeskrivelig.
SNART HJEMME: Herfra er det knappe hundre meter før du er tilbake på hytta. Utsikten i kveldslyset er ubeskrivelig.