Logo FJELLBISTROEN

Besøk Fjellbistroen midt i bakken

fjellbistro-17

Endelig kan du kjenne på «alpefølelsen» i Fagerlia i Meråker. Den nye Fjellbistroen hos Kirkebyfjellet byr på deilig lokalmat og herlig atmosfære.

 

Åpningstider: Fjellbistroen har faste tider gjennom året og arrangementer og temakvelder finner kan du finne i deres program her eller på Kirkebyfjellets facebookside. I Alpinsesongen er det åpen alpincafe i helgene og hver fredag har de åpen bistro!

Fjellbistroen står praktisk talt midt i alpinbakkene i Meråker Alpinsenter. Her er det bare å skrense, ta av seg skiene og parkere dem i stativene rett utenfor løypa. Store vinduer sørger for god utsikt enten du speider mot Fonnfjellet, bigjumpen eller tråkkemannskapenes flittige arbeid etter bakkens stengetid. Her, midt i bakken, har Linn Hansen og staben hennes fått på plass en ekte god «pitstop» for hytteboere, skifolk, lokalbefolkning og andre tilreisende. Interiøret og stilen tilsier ekte kos enten du setter deg ned i vinduskroken eller godstolen foran peisen.

 

Lokalt og for folk flest

En nydelig pizza med lokale råvarer rett fra vedfyrt pizzaovn får du til ett par hundrelapper. Ønsker du et glass med noe godt til, er utvalget rikt både med og uten alkohol.

– Her serverer vi fjellbistromat tilpasset sesong og årstid. Du kan få småretter, lunsj og dagens middag i tillegg til pizza. Brød- og kakebakst finner du også på disken i bistroen, forteller daglig leder Linn Hansen.

Kirkebyfjellet er en del av Europeisk Matregion som sertifisert vertskap og produsent. Det innebærer at mesteparten av det du får servert er laget på lokale råvarer ispedd andre spennende produsenters kvalitetsprodukter. Pizzaer som er bakt med surdeigsbunn og norsk dalahvete – toppet med mozzarella fra Vuku Gårdsmeieri. Kaffen som serveres er fra Langøra Kaffebrenneri og Jacobsen & Svart.

Utepils og pizza

Mottakelsen til Fjellbistroen siden den åpnet i 2022 har vært strålende, og i helgene er bordene er fylt med både familier og vennegjenger som skaper god stemning. 

– Når gradestokken og sola tilsier der, og når utemøblene er på plass, blir det selvfølgelig muligheter for å nyte all drikke utendørs. Afterski vil det også bli, men med vekt på sportslig og familievennlig stemning, forteller Linn.

Her kan hyttenaboer og andre besøkende møtes for noe godt i glasset og diskutere dagens løypevalg og føre.

– Vi kommer til å sørge for musikk fra høyttalerne, og noen ganger levende musikk. Her blir det lagt vekt på at det skal være hyggelig for alle, forteller hun.

 

Etterlengtet tilbud

Kirkebyfjellet har lenge vært kjent for å levere gode smaksopplevelser, nå kan de si ja til ende flare som ønsker å ta turen innom.

– Fjellbistoren betyr at vi endelig kan nå ut til flere. Vi har tidligere måttet begrense oss på grunn av for lite kjøkken, og for små lokaler til våre gjester. Med bistroen blir driften mer fleksibel og forutsigbar for hyttefolk, lokalbefolkningen og alpinbakkens besøkende.

Bistroen vil i størst mulig grad være åpen i helgene for lunsj, kaffe og annet godt i glasset. Det vil bli utvidet åpningstider i vinter- og påskeferie, og annonserte kvelder for mat og drikke, og i kombinasjon med intimkonserter.
– Sommeren håper vi å fylle med bryllup. Etter hvert som det utrolig fine restaurantlokalet blir kjent, ønsker vi andre selskap og ikke minst publikummere fra en frisbeegolfbane vi håper blir en realitet til sommeren. Vi gleder oss virkelig over denne satsingen, og håper at flere og flere vil ta turen innom oss, sier Linn.