Logo Familieperlen i Fagerlia

Dette valget ga mer fellestid

1k2a4402

Her oppfyller familien sjekklista til en super helg for barn og foreldre. De klarer knapt å vente til neste hyttetur.

Om vinteren bor familien i Meråker Alpinsenter nesten hver helg, hver helligdag og hver ferie. Fra hytta er det kort vei til bakken. Etter endt dag, er det bare å skli ned til hyttedøra, spenne av seg skiene og gå inn og varme seg i stua. Familien Gressnes digger det. Det er slik de ønsker å bruke fritiden. Tilgang på nydelig natur og aktiviteter som passer dem alle.

 

1K2A4402
Familien Gressnes: Tilgang på nydelig natur og aktiviteter er noen av grunnene til at familien stortrives med hytte i Fagerlia.

– Vi er en aktiv familie som elsker friluftsliv. Bakkene her er kjempebra og vi trives veldig godt. Hytta brukes hele året, og det er alltid noe å finne på for oss som er så glad i å være ute, sier mamma Camilla Ditlevsen Gressnes (43).

Familien bor én times kjøring fra hytta, noe som gjør det lettvint å komme hit ofte. Sesongkort i skibakken er en selvfølge, og det kjøres både snowboard, telemark og slalåm.

Valgmuligheter
Alpinsentret har 13 nedfarter og 4 skitrekk samt to barneskitau. Høydeforskjellen i anlegget er på hele 440 meter, og den lengste sammenhengende bakken er 2,4 km lang. Mulighetene for frikjøring er gode, og på enkelte dager er puddersnøen så bra at det kommer frikjørere fra destinasjoner som Åre til Meråker for å finne de perfekte forholdene.

– Vi bruker anlegget hele vinteren, men jeg er også glad i å gå toppturer. Meråker har 26 tusenmeterstopper som er flotte turmål sommer og vinter. Jeg tar gjerne en skitur til Mannfjellet for å få litt frikjøring og avveksling fra preparerte løyper, sier Jan Øivind Gressnes (46).

1K2A4435
Liker topptrekket: Selma (10) er mest glad i å kjøre topptrekket sammen med søsteren sin.

På toppen i Fagerlia er det dessuten ypperlig for de som ønsker å kite. Med flombelysning i både funparken og bakkene som strekker seg nesten helt ned til E14, er tilbudene for kveldskjøring også helt topp. Jentene Julia (12) og Selma (10) liker topptrekket best, mens femtenåringen Oliver gjerne tar seg lengst inn i de bratteste bakkene og svartløypa. I tillegg til alpin, er familien også glad i langrenn. Langrennsløypene går rett forbi hytta og ut i fjellet. Det er rett og slett et eldorado som gjør at familien kan velge uten å måtte tenke på logistikken med kjøring og henting.

Gode naboer
Avstanden fra hjemmet i Hommelvik var en av grunnene til at de valgte å bygge hytte i Fagerlia. I 2013 sto hytta ferdig, og de kjente ingen rundt dem.

– Nærheten til aktivitetene og naturen samt kjøreavstanden hjemmefra gjorde at valget falt på Meråker. Nå har vi blitt godt kjent med mange rundt oss, og flere fra hjemtraktene har også satt opp, eller skal sette opp hytte her. Miljøet er veldig godt, sier Jan Øivind.

Aktivitetene på vinteren var de som lokket i første omgang, men nå har de lært å kjenne området gjennom hele året. Bading i Feren, klatring i Rypetoppen og fisking i fjellvann. Familien har også en hund som ofte er med på tur. Helårshytta forblir helårshytte, og planen er at ”deltidsmeråkerbyggene” skal besøke alle 26 fjelltopper over tusen meter i kommunen i tiden som kommer.

 

Er du interessert i hyttetomt? Vi tar deg gjerne med på visning i området. Vi kjenner området godt, og hvilke kvaliteter de ulike tomtene har. 

Avtal privat visning vår eiendomsansvarlig Rune Langøy på mob: 982 10 630 så viser han deg mer av hva dette fantastiske området har å by på!