Beliggenheten betyr alt

trivsel-og-kvalitet

TRVISEL OG KVALITET: Øyvind har lagt vekt på kvalitet i innredning og materialvalg. Han er glad i kunst og bildene på veggene er nøye gjennomtenkt. Her sitter Øyvind og datteren Ine og nyter hyttelivet.

Drømmehytta var nærmere enn familien trodde. Nå har de hundre meter til alpinanlegg og skiløyper. Øyvind Adserø har endelig fått hytte på fjellet.

Når fritidsboligen skulle realiseres, falt valget på Fagerlia i Meråker. Etter litt frem og tilbake mellom kjente destinasjoner, var det liten tvil om at den korte avstanden fra hjem til hytte, ville gi enda flere dager i fjellet.

– Dette er vårt nye hjem. Alt vi trenger er på hytta. Vi slipper å pakke bilen full av ski og utstyr, for det har vi i boden her. Det enste vi trenger å ta med er ferskvarer, sier Adserø.

Han falt pladask for Tiurtoppen, og var en av de første som kom på visning før byggestart. Helt på toppen med god utsikt mot fjellene står nå rekka med leiligheter nesten ferdig. Adkomsten er enkel. Det er bare å kjøre bilen inn under tak, spenne på seg skiene og gå direkte bort i skiløyper og alpinbakker. Akkurat slik Øyvind har drømt om å ha det. Enkelt, god komfort og høy standard.

RETT UT: Utenfor hyttedøra er det bare å spenne på seg skiene å skli rett inn i bakken eller går rett ut i langrennsløypene. Det er 100 meter til alpinbakker og skiløyper fra hyttedøra.

Helårshytte

Vinteren er familiens favorittårstid, men Øyvind ser frem til å være her flest mulig helger og fridager året rundt.

– Jeg gleder meg til å gå i fjellet. I sommer skal jeg gå på alle 26 tusenmeterstoppene i Meråker, forteller han.

Øyvind gikk alpinlinja i Meråker på slutten av 80-tallet. Etter endt skolegang ble skibygda et sted han passerte før han gjenoppdaget alt bygda har å by på. Kirkebyfjellet konferansesenter med god mat og afterski, belyste, lange og varierte alpinbakker og skiløyper, Rypetoppen Adventurepark og et godt utbygd hyttefelt med mange som har akkurat de samme interessene gjorde valget enkelt. Meråker har mer å by på enn man skulle tru, og Øyvind håper på videre utvikling av dagens tilbud.

– Du kan kjøre på kryss og tvers, utenfor løyper og i skogsterreng, sier Adserø.

Meråkers lengste bakke er 2400 meter, og har en høydeforskjell på 440 meter. I voksen alder har han dessuten blitt glad i langrenn. Det er milevis med preparerte skiløyper gjennom hele skisesongen.

– Nettverket med løyper er enormt. Jeg går gjerne Finnkoirunden og avslutter på toppen med utforkjøring ned til hytta, sier han.

Fra Fagerlia er det lysløype helt til Grova skisenter som nylig var NM-arena. Neste år går det verdenscuprenn i dette anlegget. Fra Fagerlia kommer du deg rett ut i fjellet med flotte turløyper i nydelig natur. Nettverket med løyper er bygd opp slik at du kan legge skituren innom Litjfunnsjøvollen seter med mat- og kaffeservering i helgene og i ferier. Enkelte dager kan du gå helt til kafeen på Fjergen, og videre til Storlien i Sverige på langrennsski.

Selbuhytta

Det er Selbu Byggtre som har prosjektert rekkeleilighetene på toppen i Fagerlia. Hytteprodusenten har stor andel av hyttebyggingen i området. Tiurtoppen skiller seg fra produsentens tradisjonelle hytter med sitt moderne uttrykk.

– Jeg falt for navnet, og tok turen opp for å se beliggenheten rett etter at prosjektet ble lansert. Utsikten var nydelig og jeg tegnet meg på fort. Selbuhytta har vært helt fantastiske, sier Adserø.

Øyvind har påvirket alle valgene innvendig. Vegg, gulv og kjøkken har blitt akkurat slik han har ønsket seg.

GODT LYS: Hytta har store vindusflater som trekker naturen og lyset inn i stue og kjøkken.

– Når vi først skulle bygge, ville vi ha alt som gjør det enkelt og godt å være her. Jeg har det mer moderne på hytta enn hjemme, smiler Øyvind.

Enkeltheten gjør at han gjerne tar turen til Fagerlia fra Stjørdal på hverdager for å ta seg en skitur. Det går også greit å kjøre direkte fra hytta til jobb en dag i ny og ne, eller på mandagene slik at helga her oppe kan vare litt lenger.

– Beliggenheten er alt. Det er snøsikkert og sentralt. Du vet at det som oftest er snø selv om det kan være ruskvær hjemme på Stjørdal, sier han.

Grunneier Meraker Brug er godt fornøyd med utviklingen i Fagerlia. Hyttefeltet blir stadig mer populært, og tomtesalget går godt. Det jobbes med å stadig tilrettelegge for utvikling i området. Å bygge hytte på fjellet i Meråker, er å bygge hytte som kan brukes året rundt.

Livsnyter

Øyvind har reist jorda rundt og bodd i Oslo. Nå handler alt om å reise til hytta på fredagene og nyte helga her oppe.

– Du føler deg som livsnyter med bonus i form av frisk fjelluft og aktivitet. Ungene trives godt her, det har jeg lagt vekk på i innredningen. De skal sove like godt som oss og føle seg hjemme her de også, sier Øyvind.

SOVE GODT: Spesialbygde senger skal gi barna og gjestene like gode senger som i eget soverom.

Like før jul sto hytta ferdig. Øyvind og familien var de første til å flytte inn i de moderne fritidsboligene. Rundt påsketider vil alle leilighetene i rekka være helt ferdige.

– Det er helt fantastisk. Jeg kan sitte her inne og nyte den herlige utsikten og lyset. Det er rett og slett magisk, smiler Adserø.

 

Selbuhytta bygger nå flere av denne hyttemodellen i Fagerlia.
Les mer om de nye hyttene i Furukollen Fritid her.