Unik perle midt i jaktmarka

1k2a5861_edited-1

Rett utenfor hytteveggen ligger jaktterrenget. Tor Arne Hetland er nyfrelst jeger med fritidsbolig i Fagerlia i Meråker.

Etter hektiske år som aktiv utøver og landslagstrener, har Tor Arne Hetland vendt tilbake til skibygda Meråker. Her er han sportslig leder for Team China. Med arbeidsplassen hos Meråker videregående skole, er han tilbake der skikarrieren startet. Her har han mange gode minner og utallige timer trening i skog og fjell. Hytta i Fagerlia er som et hjem, og her har den ferske jegeren funnet seg godt til rette. Denne gangen er det tid til å nyte naturen i litt roligere tempo. Alt er ikke lenger bare trening. Nå handler det også om rekreasjon og avkobling. Tor Arne har nettopp tatt jegerprøven og stortrives med sin nye hobby. Meråker er helårsdestinasjonen som har noe å tilby året rundt.
 
STORTRIVES: Tor Arne trives som nybakt jeger i sitt nærområde rundt hytta.
– Jeg tror ikke alle vet hvor fantastisk flott det er her, og hvor unike muligheter vi har til å jakte i Meråker, forteller Tor Arne.
 
Det er torsdag ettermiddag og rypejakt i Kirkebyfjellet. Tor Arne kommer gående opp langs alpinbakkene. Han har gått rett fra hytta, og satt kursen mot toppen. Utsikten over Meråker sentrum og fjellene rundt nydelig. Det passer utmerket å ta en liten ettermiddagsrunde i vakre høstfarger før det blir mørkt. Hverdagslig stress blir hengende igjen i gul myr og rød lyng. Den lille jaktturen på tampen av dagen, før skumringen tar overhånd, gir ny energi. Den friske fjellufta forteller at en ny årstid snart er på vei, og det er en spent jeger som saumfarer krattene vi møter underveis.
 
–  Jeg har ikke mye trening som jeger enda, men jeg har lært at det ofte kan sitte noen gjemt på slike steder, forklarer han.
 
Kirkebyfjellet er ett av åtte småviltterreng det kan kjøpes jaktkort på i Meråker. Her kan du gå deg på både li- og fjellrype samt skogsfugl. Terrenget starter ved hyttefeltet og veien ut på jakt er kort for hytteeierne i området. Herfra når du også flere jaktterreng det kan kjøpes kort på, blant annet Funnsjødalen som grenser mot Kirkebyfjellet. Fagerlia ligger midt i et jakteldorado og har unike muligheter for alle som elsker jakt- og friluftsliv.
 
– Jeg trives veldig godt på hytta og i naturen rundt oss, forteller Tor Arne.
 
Stillheten kommer sigende med skumringen, og jaktturen er i ferd med å gå mot slutten. Hetland kan stolt vise frem tre ryper fra dagens jaktturer. Rypebestanden i Meråker viser større tetthet enn på lenge.
 
UMIDDELBAR NÆRHET: I Fagerlia har man tilgang til flotte jaktmarker rett utenfor hytteveggen.