Logo LOKALE MATOPPLEVELSER

En smakfull påske til fjells

image1

 

Påsken i Fjellbygda Meråker kan by på mye mer enn preparerte skiløyper og nytråkkede skibakker. Vi har tatt en prat med gjengen på Kirkebyfjellet og gjengen bak Fagerlia matstasjon – de kan love gode lokale smaker gjennom hele påsken.

 

Påskefrokost med rykende ferskt brød

De lange deilige frokostene er noe som hører påsken til. Gjengen på kirkebyfjellet står opp grytidlig selv i påskehøytiden, og sørger for fersk bakst på bordet. Ferskt brød fra Kirkebyfjellet får du kjøpt nede på matstasjonen torsdag-lørdag. Fisker du med deg ferske gårdsegg fra Julseth Østre og litt Brunostkrem fra Kilnes gård i tillegg, kan du bare nyte frokosten i fred og ro.

barbacoa taco sett ovenfraRestaurantopplevelse på hytta

Grunnet pandemien har Kirkebyfjellet sett seg nødt til å stenge selve restauranten denne påsken. Men, selv om tiden ikke lar oss nyte smakfulle restaurantbesøk, kan du likevel spise et førsteklasses måltid inne i din egen hytte, eller hjemme etter endt skitur. Kirkebyfjellet tilbyr take-away i helgene, men også et par dager gjennom påskeuken. Langfredag kan du bestille Barbacoataco – en smaksrik mexicaner laget på lokale kvalitetsråvarer. En solid oppgradering av fredagstacoen, og en favoritt hos både store og små. Her kan du lese mer om bestilling og hvilke tilbud de tilbyr denne påsken.


Matstasjonen ved foten av fjellet

Fagerlia matstasjon ligger strategisk til på vei opp mot alpinsenteret, og bugner av lokale smaksbomber fra Meråker, Stjørdal og Selbu. De lokale matprodusentene har gjort seg klare, og vil fylle opp matstasjonen før og gjennom hele påsken. Den er ubetjent, betaling skjer på vipps eller kort, og den er åpen selv på røde dager. Her finner du ingredienser til årets Påskepizza fra Meråker fjellhage, hjemmebakt flatbrød fra Kirkebyfjellet, kjøttprodukter fra Meråker kjøtt og deilig ost fra Fornes gård.

 

 

Lokal påskekos

Det er ikke bare mat å finne nederst i Fagerlia. Her får du kjøpt årets påskegodt, som den prisbelønte sjokoladen fra Jentene på Tunet. Lokale ysterier stiller med osten, og Lykkemat noe å putte osten på. Topp det med en marmelade fra Kirkebyfjellet, så er påskekosen komplett.

(Ferskt brød fra Kirkebyfjellet får du kjøpt hos Fagerlia matstasjon, torsdag og fredag fra klokka 1600. Lørdag kl 10 og 13.00.)

For enda mer inspirasjon og informasjon om hva du kan kose deg med i påsken, kan du sjekke ut merakerfjellhage.no eller kirkebyfjellet.no. Bon Appetitt – og riktig god påske!

nybakte kanelsnurrer i brun pose. foto.

kaffekjel på bål. foto

 

 

 

 

Foto: Lene-Mari Prøven / Øyvind Nordahl Næss