Slik lader familien batteriene

frahytta

FRA HYTTA: Denne utsikten nyter familien fra hytta. Herfra kan Lars Jakob, Kjersti, Jakob og Mille ta turen videre til fots.

Når turen går til hytta i Fagerlia, blir jobbtankene værende på E14. Frisk fjelluft renser hodet og fyller kroppen med energi.

 

Lars Jakob og Kjersti har funnet sitt ultimate fristed sammen med barna Mille (8) og Jakob (10). Fjellet lokker alle fire så fort det nærmer seg helg. De koser seg. Rundt hytteveggen hopper haren. Den bor under grillen. De trenger ikke dra langt for å oppleve et rikt dyreliv. Med kort vei fra hjem til hytte, er det mulig å tilbringe mye tid her oppe.

– Vi bruker akkurat én time på å kjøre hjemmefra i Saksvik til hytta i Meråker. Det har blitt en helårshytte, men vi er her aller mest om høsten og utover vinteren, sier Lars Jakob.

FRA HYTTA: Denne utsikten nyter familien fra hytta. Herfra kan Lars Jakob, Kjersti, Jakob og Mille ta turen videre til fots.

Det er fem år siden fritidsboligen sto ferdig, og endelig kunne tas i bruk. Det etter en lengre prosess med å vurdere hvor de ønsker å være. Det som så ut som et gaupeterreng i starten, har blitt et flott opparbeidet hyttefelt med god utsikt, uten å ha naboer for tett innpå. Her har familien panoramautsikt mot den trønderske fjellheimen. Herfra er det bare å ta på seg sekken, gå til fots rett ut i fjellet eller spenne på seg skiene, komme seg inn i alpinbakker og langrennsløyper. Å bygge hytte i fjellet, gir pluss på helsekontoen. Det er her batteriene lades.

Fellestid

I en travel hverdag gjør det godt å koble av i naturen uten stress. Her kan familien gjøre det de liker aller best. Selv om de har feriert med fjellvandring i Dolomittene, er trønderfjellene flotte omgivelser som alle fire setter stor pris på. Fjellene byr på magiske opplevelser som gjør godt for kropp og sjel. Med tursekk, lek og god niste har barna lært seg å nyte fjellet helt fra starten.

RAST I FJELLET: Tursjokolade og kaffe hører med i sekken. Trivsel på tur er viktig.

– Jeg er glad i sjokolade, det smaker mye bedre når du er på tur. Jeg liker også multe og blåbær, men det beste er å gå på tur sammen med familien, forteller Mille.

I Meråker har de vært på tusenmeterstoppene Mannfjellet, Fonnfjellet og Kluken. Tre av de mest populære fjellene i skibygda. Den turen de har gått aller mest, starter ved hytteveggen. Etter å ha klatret den bratte veien opp på toppen av slalåmbakkene i Kirkebyfjellet, står vakre urørte fjellområder og venter. Omgivelsene gir mersmak. Her åpner det seg mange nye turmuligheter.

BEKKEN: Denne lille bekken har Mille og Jakob lekt mye i. Den er en av stoppestedene på vei opp til toppen av Fagerlia.

– Dette gir påfyll å gå på toppene. Ungene har begynt å si at de skal samle på tusenmeterstopper, smiler pappa Lars Jakob.

Til topps

Meråker har 26 tusenmeterstopper og 56 topper som er høyere enn 900 m. o. h. Fjellturismen har økt kraftig de siste årene, og det gjøres et godt stykke arbeid med skilting og merking i hele kommunen.

– Vi trives veldig godt i fjellet, og det kan nok tenkes at de blir toppturer på ski etter hvert også, sier Lars Jakob.

Alpinfamilien har mange skidager i alpinsentret, men nå som ungene begynner å bli større, kan variasjon med frikjøring bli neste på lista over ting som fyller kroppen med energi.

– Jeg elsker å konkurrere i slalåm og sykle downhill, men jeg syns også det er kjempegøy å gå tusenmetertopper, forteller Jakob.

KLATRETRE: Fagerlias beste klatretre ligger rett ovenfor hyttefeltet. Det er ofte første stopp på tur ut i fjellet.

Barna spretter fort opp bakkene. De går på oppdagelsesferd langs stien, og har noen faste stoppesteder de bare må få med seg. Fagerlias flotteste klatretre ligger rett ovenfor hytta. Bekken er alltid spennende, og jakten på bær blir fort en konkurranse mellom bror og søster. Det kjente uttrykket «Ut på tur, aldri sur» passer godt for familien Arnøy.