Her kan du klatre i trær, fjell og sveve i lufta med

fjellvaken6

I hyttebygda Meråker finner du en klatrepark som tar pusten fra deg. Den vakre naturen og de spennende utfordringene gjør at du vender tilbake gang etter gang. 

Bare et kvarters tid med bil fra hyttefeltet i Fagerlia, og et steinkast fra svenskegrensa, finner du en naturperle av de sjeldne. I foten av Steinfjellet ligger Rypetoppen Adventurepark. Her har du det vakre fossefallet Brudesløret, flotte turstier og ikke minst klatreløyper for liten og stor. Det er laget 17 ulike løyper i forskjellige høyder fra bakken. Du kan klatre mellom tretoppene, i fjellveggen eller sveve i en av de 20 zip-linene på mellom 30 – 230 meter. Parken har blitt en stamplass for de mange hytteeierne i kommunen. 

TV-innspilling

SIKKERHET: Alle går gjennom en sikkerhetsdemonstrasjon før man får gå inn i parken.

I den spektakulære løypa Fossekallen, kan du kjenne spruten fra fossen. Så herlig er løypene i parken, at både Norges Tøffeste og 71 grader nord valgte å spille inn deler av sine programmer nettopp her. Deltakerne i 71 grader nord uttalte at de nesten glemte hele konkurransen da de skulle ta seg gjennom løypa Fossekallen på idealtid. De ble mer opptatt av å nyte den vakre naturen. De samme uttalelsene om området høres også jevnt blant hyttefolket i Fagerlia og Meråker. Stadig flere ønsker å bruke hytta hele året både med tanke på aktivitetstilbudene rundt, omgivelsene og den korte kjøreavstanden fra hjemplassen. Fagerlia er i sterk vekst og Meråker kommune får stadige flere «deltidsmeråkerbygg» i form av nye hytteeiere. Her finner de drømmehytta i kort avstand fra by, flyplass og svenskegrensa. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt å benytte fritidsboligen ofte.  

Sesongkort

UTFORDRENDE LØYPE: Liten som stor får testet motet, om du tørr.

Hyttebygda Meråker er mer enn en skidestinasjon med flott alpinanlegg i Fagerlia, og et nettverk av skiløyper i fjellet. Om sommeren er klatring i familieparken en av de aller største trekkplastrene i Trøndelag. Dessuten er parken landets eneste klatrepark som foregår i både fjell og trær. For lokalbefolkning og hyttefolk er det populært å kjøpe sesongkort i klatreparken.  Her flyr timene fort for den aktive familien som gjerne kommer tilbake så ofte de har anledning. Å gå inn i parken er gratis, du betaler bare for klatring og vannaktiviteter som padling i kano og SUP.  

Bred åpningstid

KANO: Det er ikke bare luftige opplevelser på Rypetoppen. Du kan også leie kano og padle en tur i idylliske omgivelser.

Parken har åpent hver dag i sommer- og høstferier. Det er helgeåpent om våren og høsten. Dessuten tas det mot grupper på bestilling utenfor ordinær åpningstid. En tur hit kan gjerne kombineres med en svipptur over til Sverige på handel, da det bare er ti minutters kjøring fra klatreparken og over grensen.

Interessert i hyttetomt i Fagerlia? Ta kontakt for å melde interesse. 

 

Flere bilder fra Rypetoppen Adventure Park: