Logo MATSTASJONEN I FAGERLIA:

– Det lille ekstra til hyttekosen

an7a2970-kopi

Påsken er synonymt med god mat og hvilepuls for de fleste av oss. Vi samles rundt bordet for litt ekstra kos, med god mat og god drikke til. Av lokale smaksopplevelser denne påsken, kan Fagerlia by på et fullt utsalg med gårdsmat og lokale produkter hos Fagerlia matstasjon.

 

Påsken er synonymt med god mat og hvilepuls for de fleste av oss. Vi samles rundt bordet for litt ekstra kos, med god mat og god drikke til. Av lokale smaksopplevelser denne påsken, kan Fagerlia by på et fullt utsalg med gårdsmat og lokale produkter hos Fagerlia matstasjon.

Er det noe nytt å friste med denne påska?

– Ja, det er flere nyheter i matstasjonen denne påsken! Fjellset gård i Kopperå har kommet inn med flere av sine kjøttprodukter av den spesielle rasen Skotsk høylandsfe, forteller Eva. Kjøttproduktene er svært populær hos kokkene lenger oppe i lia, hos Kirkebyfjellet. Men nå kan også mannen i gata få tak i det marmorerte og møre kjøttet. Her finnes et utvalg av både ytrefilet, kjøttdeig og grytekjøtt.

På meierifronten har Kilnes gård kommet med både fersk rømme til påsketacoen, og deilig yoghurt til påskefrokosten, fortsetter hun. I tillegg til alle de andre produktene de er kjent for, som vaffelrøre, gårdsmelk, brunostkrem, fløte og silkemyk fudge.

FIDES, vekstbedriften som holder til i Stjørdal, er også inne med noen av sine produkter. Her får du lokalproduserte og håndlagde produkter som fuglekasser, dørstoppere og tennbriketter.

Også har vi jo mange vekster på gården vår, i Meråker Fjellhage, som vi lager produkter av. Sønnen i huset er kokken, og her har vi flere produkter som setter smak på påskeuken. Vår egen pizzasaus på økologiske tomater, og med urter fra fjellhagen har vært en slager i matstasjonen lenge. Samme med Aiolien laget på fjellhagens egen hvitløk er populær – perfekt til f.eks. tapasbordet, forteller Eva videre.

 

Her finner du også oster fra Elvekanten og Grindal ysterier. Påskefrokosten er sikret med de ferskeste egg fra Julseth Østre, og det blir aldri feil med Meråker Kjøtts bacon. Også må vi ikke glemme kaffen! Ingen påske uten kaffe, smiler Eva. – vi har nydelig lokalbrent kaffe fra Langøra kaffebrenneri!

Matstasjonen fylles til randen før påske, så her er det bare å svinge innom når man farer forbi. Utsalget er ubemannet, så det er åpent hele døgnet, hele påsken igjennom. Eva er i ferd med å fylle inn de siste varene fra esken, og har snart rukket å fylle utsalget mens vi har vært på besøk. – Vi fyller på – så her er det nok godsaker til alle, avslutter hun entusiastisk.

Eva ønsker alle velkommen til en trivelig lokal handel!

Nå kan du også få kjenne litt på alpe-følelsen i Fagerlia. Vi har tidligere vært innom den nyåpnede Fjellbistroen – besøk fjellbistroen midt i bakken!