Logo Aktivitet for hele familien

Nå svever tallerkenene mellom tretoppene i Fagerlia

image

Mellom heiser og alpint-traseer, bakker og skog, finner du Trøndelags ferskeste og kanskje mest spektakulære frisbee- eller discgolf-bane. Den nye banen er med å skape aktivitet i Fagerlia hele året. Og det beste av alt? Det er helt gratis!

 

Du har kanskje hørt om fenomenet Frisbeegolf eller discgolf. Dette er en sport som har eksplodert i popularitet de siste årene, og baner har poppet opp over alt i landet, også her i Trøndelag. Det arrangeres flere ulike turneringer, og sporten passer for alle. Her kan man spille alene, med venner eller henge seg på ukjente. En sosial, gøy og enkel sport!

Banen i Fagerlia har ni hull med ulik vanskelighetsgrad, og designerne bak løypa er Mats Kalland og Camilla Pile fra Frisbeebutikken i Trondheim. Kurvene går i en runde fra Kirkebyfjellet midt i alpinbakken, og via kafeen i toppen. Her har man store høydeforskjeller og fantastisk utsikt mens man spiller, så alt ligger til rette for at dette blir en poppis aktivitet i Fagerlia. Den offisielle åpningen av banen blir ikke før våren 2023, når snøen forsvinner og skisesongen er over. Men banen kan allerede spilles på, så det er bare å ta med venner og familie til Fagerlia.

Dette er første steg mot å utvikle helårsdestinasjonen Fagerlia, og den er helt gratis å bruke. Har man ikke frisbee selv, har Kirkebyfjellet egne som lånes ut til gjester på konferansesenteret. Ellers kan man få kjøpt frisbee på de fleste sportsbutikker.

Det fine med frisbeegolf, er at man tar det i akkurat det tempoet man føler for, og krever lite utstyr. Det går helt fint å bruke en vanlig frisbee, dette er veldig lavterskel og kjempegøy!

 

 

Kort forklart om regler:

Prinsippet er enkelt: Du kaster fra et gitt område, også kalt tee. Her er alle kurvene rangert med hvor mange kast det er beregnet å klare den på, og det er alltid den som har discen lengst unna kurven som begynner å kaste.

På en kurv rangert Par3 betyr at beregnet kast for å få discen i kurva er 3 kast. Klarer du den på 4 kast, får du det man kaller en «boogie», som betyr 1 poeng, og klarer du den på under 2 kalles det en «birdie», som betyr -1 poeng. Det er om å ha minst poeng når runden er ferdig. Skulle du være så heldig å få en «hole in one», som i disc kalles ace, får du banerangeringens poeng i minus, eks -3 i dette tilfellet.

Slik ser kurven ut i discgolf.

 

Det finnes mange ulike discer, og for de som spiller aktivt finnes det ulike discer for så og si alle kast, med ulik speed og carving. Men de 3 mest basice discene er: Mid-range, driver og putter. En putter, det ligger kanskje litt i navnet, er den man vanligvis bruker når man er nært kurven, og skal putte.

Vil du vite mer om regler og discgolf-begrep? Besøk frisbeegolf.no