Logo MATSTASJONEN I FAGERLIA:

– Det lille ekstra til hyttekosen

an7a2922-kopi

Påsken er synonymt med god mat og hvilepuls for de fleste av oss. Vi samles rundt bordet for litt ekstra kos, med god mat og god drikke til. Av lokale smaksopplevelser, kan Fagerlia by på et fullt utsalg med gårdsmat og lokale produkter hos Fagerlia matstasjon.

 

Matstasjonen fylles til randen før påske, så her er det bare å svinge innom når man farer forbi. Utsalget er ubemannet, og det er åpent 7 – 21, hele påsken igjennom. 

Her kan du ferske bakevarer, brød- og søtbakst fra både Kirkebyfjellet og Eidum Gårdsbakeri på utvalgte dager, og bakst fra fryseskapet kan kjøpes alle dager. Her er det også et glutenfritt alternativ, mandelringer med lemon curd. 

– Det er flere nyheter i matstasjonen denne påsken! Vi har blandt annet fått inn nye smaker av den eksklusive teen fra Gravråk Teatelier. Te-sortene blandes i Trøndelag av en egen Master Tea Blender, og serveres blant annet på Britannia, så da må det være godt nok til fjells også, forteller Eva.

Kjøttproduktene er svært populær hos kokkene lenger oppe i lia, hos Kirkebyfjellet. Fjellset gård i Kopperå har flere kjøttprodukter av den spesielle rasen Skotsk høylandsfe, og det finnes også et godt utvalg kjøtt fra Stensaas Reinsdyrslakteri.

Her kan du finne både gode pålegg, mulighet for å lage raske middager og de beste festmåltider.

 

 

 

 

 

Av melkeprodukter har Kilnes gård både fersk gårdsrømme til påsketacoen, og deilig yoghurt til påskefrokosten, fortsetter hun. I tillegg til alle de andre produktene de er kjent for, som vaffelrøre, gårdsmelk, brunostkrem, smør og fløte.

Vi jo mange vekster, grønnsaker og urter på gården vår, Meråker Fjellhage, som vi også lager produkter av. Sønnen i huset er kokken, og her har vi flere produkter som setter smak på påskeuken. Aiolien laget på fjellhagens egen hvitløk er populær – perfekt til f.eks. tapasbordet, forteller Eva videre.

 

 

 

 

Her finner du også oster fra Elvekanten og Grindal ysterier. Påskefrokosten er sikret med de ferskeste egg fra Julseth Østre, og det blir aldri feil med Meråker Kjøtts bacon. Også må vi ikke glemme kaffen! Ingen påske uten kaffe, smiler Eva. – vi har nydelig lokalbrent kaffe fra Langøra kaffebrenneri!

Eva er i ferd med å fylle inn de siste varene fra esken, og har snart rukket å fylle utsalget mens vi har vært på besøk. – Vi fyller på – så her er det nok godsaker til alle, avslutter hun entusiastisk.

Eva ønsker alle velkommen til en trivelig lokal handel!

Nå kan du også få kjenne litt på alpe-følelsen i Fagerlia. Vi har tidligere vært innom  Fjellbistroen ved Kirkebyfjeller – besøk fjellbistroen midt i bakken!