Logo FJELLBLIKK:

Nå selges hyttebygdas «indrefilet»

Rune Langøy viser nytt hyttefelt i toppen av Fagerlia, Meråker

 

De mest lukrative tomtene er til salgs! Har du et hytteprosjekt, eller er på leting etter drømmetomta, bør du lese videre. 

 

Det er kort vei fra Trondheim by til fjellene i Meråker. En drøy times kjøring, og du kan nyte resten av helga på hytta i Fagerlia. De som har oppdaget fjellbygda sparer kjørelengde og får mer fritid med familien. På toppen ved alpinsenteret har etableringen av hyttefeltet Fjellblikk startet.

Området som til nå har stått urørt, blir del av en spennende pågående utvikling. En fersk masterplan er fremtidsrettet, legger til rette for vekst og viser stort potensiale.

Familie i alpinbakken i strålende sol og blå himmel
SKI IN – SKI OUT: Fra Fagerlia er det lett for den aktive familien å komme seg ut
Portrett av Rune Langøy, Eiendomsansvarlig Meraker Brug
Rune Langøy, Eiendomsansvarlig Meraker Brug

– Tomtene ligger høyt opp. Det er god utsikt, og du er midt i kjernen av alpinsenteret. Her planlegges butikker og serveringssteder. Prosjekttomtene gir veldig spennende muligheter, sier eiendomsansvarlig Rune Langøy i Meraker Brug AS. 

I dette hyttefeltet har du den korteste veien til alt. Verdien på tomtene har økt de siste årene, og nylig ble den hittil dyreste tomta i hyttebygda solgt for 1.790.000 kroner. Meraker Brug opplever stor interesse i markedet, og gleder seg over å endelig kunne presentere det mest spennende feltet av dem alle. Med andre ord, disse fritidseiendommene og prosjekttomtene er selve indrefileten i hele området.

Hjertet i hyttebygda

Fagerlia har hatt en formidabel utvikling de siste årene. Det bygges jevnt hvert år, og nye hyttefelt selges fort ut. Rett utenfor Fjellblikk ligger Meråker alpinsenter som er i gang med utvidet tilbud allerede i vinter. Du finner også et nettverk av milevis med langrennsløyper i fjell og skog. Løypene prepareres hver dag gjennom hele skisesongen. I vinter høstet Meråker lovord fra verdens beste skiløpere som gikk langetappen i Ski Tour 2020 i Meråker. Omgivelsene imponerte.

Fjellandskap og preparerte langrennsløyper i Meråker i nydelig ettermiddagssol
LANGRENN I IMPONERENDE OMGIVELSER: Milevis med løyper prepareres daglig gjennom hele skisesongen.

– Det er nå du har muligheten til å sikre deg tomt i det mest lukrative området i Meråker. Solforholdene er gode. Tomtene på toppen har enestående utsikt over bygda og fjellene.

Beliggenheten er midt i det masterplanen omtaler som et spennende «upper village» konsept. Vi har tomter i flere prisklasser og ulikt terreng for de mer kreative prosjektene. Mulighetene er her dersom du sitter med en drøm om et hytteprosjekt i destinasjon i vekst, sier Langøy.

Har startet arbeidet med hyttefeltet

Fagerlia har passert 300 hytter. Det legges til rette med infrastruktur som gir god adkomst til nye områder. Arbeidet med Fjellblikk har startet og skal etter planen være klart for utbygging høsten 2021. 

–  Store deler av feltet opparbeides i vinter og siste finpuss tas til sommeren. Vi merker en økt etterspørsel etter nøkkelferdige løsninger, men vi legger også til rette for bygging av frittliggende hytter. Fagerlia har hele spekteret at hyttetomter og vi har fortsatt noen få ledige tomter i Furukollen og Blåbærbakken som ligger litt lengre ned i feltet. sier Langøy. 

Fjellblikk nærmer seg byggeklart. Ny vei, vann og avløp samt strøm skal være på plass neste år.

Rike opplevelser for hytteboerne

Vinter, vår, sommer eller høst. Her trives den aktive familien som er glad i naturopplevelser. I utkanten av det nye hyttefeltet ligger Kirkebyfjellet konferansesenter som også har spennende planer. Her satses det stort på lokal, kortreist mat og opplevelser. I bunnen av bakken ligger Meråker Fjellhage som er Kirkebyfjellets «grønsakshage», her er det også etablert matutsalg med lokale råvarer fra hele dalføret.

Med utgangspunkt i hyttefeltet finner du både lysløype, sykkel- og tursti som tar deg over til Grova skisenter og innsjøene Funnsjøen og Feren. En liten kjøretur, og du er i Skandinavias råeste klatrepark, Rypetoppen.  Langs E14 glitrer Stjørdalselva som er en av landets beste lakseelver. For deg som er glad i jakt og fiske har du kommet til et eldorado. 26 fjelltopper over tusen meter omkranser kommunen som for mange fortsatt er en uoppdaget diamant.